Sunday, 3 February 2013

KEKURANGAN ITU KELEBIHAN

Assalamualaikum

Siapa bilang kekurangan pada seseorang itu suatu kelemahan?
Jujur aku katakan, kekurangan pada diri seseorang itu akan menyebabkan dia lebih patuh pada perintah Allah which means ia suatu kelebihan padanya. 
Terdapat satu sesi dialog antara aku dan sahabat....

Farha: Cantik Nealofa nie. Patut lah ramai orang suka dy..

Nabilla: Farha, dia memang cantik tp sayang sebab dy xtahu bersyukur dengan kelebihan yg dy ada. Buktinya, dy xtutup aurat. Kita ni patut bersyukur, Allah xjadikan kita secantik Nealofa sebab Allah nak kita patuh pada perintahNya. Buktinya, kita tutup aib kita. Ye dok??

Farha: Betul3 (upin ipin)


Wahai wanita muslimah bersyukurlah dengan kekurangan yang Allah telah berikan kepada kamu kerana dengan kekurangan itu, kamu telah patuh pada perintahNya.



Semoga suatu hari nanti, akak Nealofa diberikan taufik dan hidayah supaya pintu hatinya terbuka untuk menutup aurat dengan sempurna in shaa Allah. 
Amin.. :)


P/s: Jangan sesekali guna alasan "kalau pakai tudung xsemestinya hati dia baik", "saya xdapat hidayah lagi" and etc.. tgk youtube, type ceramah USTAZ AZHAR IDRUS. Baru uols faham in shaa Allah.

Peace no war ^^

KALI KEDUA DI PERAK

Assalamualaikum

Telah berlangsungnya program Momen Anak Angkat & Sehati Fasilitator ke-3 di Bagan Datoh, Perak pada 22-28 Januari 2013 anjuran KEFAJAR (Kelab Fasilitator Pelajar) UiTM Shah Alam bersama-sama TESL.

Hafiyy, adik angkat aku. Penuh gaya gittew


Tumbang lembu kat Masjid Kecil


Nadia, adik angkat aku jgk. 


Habib memberi arahan kepada kanak2 yang menyertai pertandingan dalam sukaneka :)


Sebelum bertolak ke destinasi untuk melakukan kerja amal, sempat lagi pose maut kat tengah jalan :)

VIDEO FOR GAZA

video

Ingatkan interview about Gaza je, rupe2nye 1 UNIMAS tengok tayangan nie. Bile da di uploadkan kat youtube, 1 dunia pon boleh tengok.. huhu.. tp alhamdulillah, benda baik.. kerja amal in shaa Allah :)

"WE SUPPORT MY GAZA MISSION"  :)